Buzlanma

Kış aylarında klimanın dış ünitesi çok soğuduğunda ünitenin içinde buz birikmesi meydana gelir. İç ünite havayı ısıtırken dış ünite soğuk kalır ve ısı enerjisi verimliliğine katkı sağlar. Bu döngüde dış ünite otomatik olarak ısınacaktır, ancak bazen sistem aşırı buzlanma sebebi ile yeterince ısınmayabilir. Bunun nedeni, dış klima ünitesinin yeterli havalandırmaya sahip olmaması, eskimiş olması veya bakımının yapılmamış olması olabilir. Buzlanma artarsa klimanın parçaları hasar görerek tamamen bozulmasına dahi neden olabilir. Motorlar arızalanabilir ve klimanın ısınma yeteneği büyük ölçüde negatif etkilenir, bu da klima sıcak modunda üflemiyor gibi sorunlarla karşı karşıya kalmanıza neden olur.

Tıkalı ve Kirlenmiş Hava Filtreleri

Klimanın sıcak modda çalışmaması da dahil olmak üzere birçok zorluğa yol açabilecek bir sorun da klima filtrelerinin tıkanmasıdır. Klima hava filtreleri tıkandığında kompresör başta olmak üzere sistemin diğer parçaları zamanından önce arızalanabilir ve klima ısıtmayı kesebilir. Klima sisteminden geçen havanın filtrelenmesini sağlamak için filtreleri yılda en az bir kez değiştirmek gerekir.

Devre Kesici ve Sigorta Sorunları

Klimanın devre kesicisi ve sigortaları bozulduğunda veya arızalandığında düşük ısıtma performansı söz konusu olabilir ve klima sıcak mod çalışmıyor konuma gelebilir. Açıldıktan sonra veya başka sorunlar nedeniyle klima onarımı yapıldıktan sonra devre kesicileri ve sigortaları tekrar açık konuma getirmeyi unutmamak gerekir.

Yanlış Sıcaklık ve Klima Ayarları

Bazen klimanın ayarları yanlış ayarda olabilir ve bu durum klimanın sıcak modunun çalışmasını olumsuz yönde etkileyebilir. Örneğin klimanın siz farkında olmadan ‘soğutma’ moduna ayarlı olması nedeniyle sistem soğuk hava üflüyor olabilir. Sistemin istenilen sıcaklıkta ve doğru modda çalıştığının kontrol edilmesi gerekir. Ayarların değiştirilmesi durumu kumandadan anlaşılabilecek bir durumdan daha karmaşıksa bir teknisyenin ayarları gözden geçirmesi için bir klima servisi çağırmak da doğru bir adım olabilir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir